Buikspieroefeningen Top 5

Pilates staat bekend om de ijzersterke buikspieroefeningen. Wil je met Pilates een platte en sterke buik trainen?  Doe dan deze top 5. Ook kan je meedoen met de gratis buikspieroefeningen en workouts op deze website. Kijk verder voor tips bij Afvallen met Yoga & Pilates. Juist een totale workout zorgt voor een slanke buik en taille vanwege de hogere verbranding van calorieën. Pas bij deze oefeningen extra op bij nek- en rugklachten. Lees voor je begint de disclaimer en waarschuwing. Meedoen is op eigen risico. Veel plezier!

Facebook
GOOGLE
https://pilatesoefeningenvoorthuis.nl/buikspieroefeningen-top-5
TWITTER
YOUTUBE

1. Tik de enkels aan

Ga op de (onder)rug liggen met het hoofd zo hoog mogelijk. Breng je benen in ‘table top positie’, alsof je de  voeten op een salontafel legt. Kijk over je voeten naar voren alsof je over een muurtje heen wilt  kijken. Rol zo ver mogelijk op, maar hou je (onder)rug aan de grond! Breng de armen naar voren en tik om en om de enkels of onderbeen aan. Beweeg je benen niet en blijf op dezelfde hoogte met je bovenlichaam. Stop meteen bij pijn aan de rug of nek.

2. Single Straight Leg Stretch

Lig op de (onder)rug en trek beide knieën in. Strek één been naar het plafond. Laat het andere been gestrekt naar de grond zakken tot vlak boven de grond. Hou het hoge been vast bij de knie. Wissel nu met de benen. Trek licht telkens het hoge been even naar je toe. Je krijgt nu een extra druk op het bekken/lage rug. Probeer dit op te vangen met de  buik. Stop meteen bij pijn aan de rug of nek.

3. Roll Up

Ga liggen met de benen lang en het hoofd aan de grond.  Breng de armen schuin naar voren alsof je er achter aan wil omhoog komen. Rol nu eerst het hoofd en dan wervel voor  wervel de rug omhoog totdat je zit. De armen wijzen nu naar voren. Rol  dan met een bolle  rug weer wervel voor wervel terug tot het hoofd helemaal aan de grond weer rust. De armen kunnen dan helemaal naar achter, maar ze kunnen ook hoog blijven.  Zorg dat je pas omhoog rolt als de armen verder dan het hoofd zijn. Ze  wijzen dus weer schuin naar voren als je weer omhoog rolt. Gebruik niet je armen om op te rollen maar de buik! Doe het langzaam.

4.  Cross reaching

Hou beide handen recht omhoog in de lucht. Ga liggen op de rug met het hoofd omhoog. Breng de handen naar het plafond en laat de benen lang liggen met de knieën licht gebogen. ‘Gooi’ nu één been omhoog richting plafond en tik kruislings aan met één hand. Wissel van kant. Probeer je teen aan te raken. Zorg dat je hoog blijft met je hoofd en bovenlichaam bij het wisselen. Stop meteen bij pijn aan de rug of nek.

5. Leg reaches

Ga liggen op de rug met beide benen naar het plafond en leg eventueel de handen onder de billen/lage rug. De armen mogen kunnen ook naast het lichaam. Hou het hoofd aan de grond. Probeer vanuit je benen je billen/lage rug op te tillen alsof je met je voeten het plafond wil aan tikken. Een paar centimeter is al genoeg. Probeer korte stukje op en neer te gaan. Het gaat om de aanzet. Stop meteen bij pijn aan de rug of nek.

 
Facebook
GOOGLE
https://pilatesoefeningenvoorthuis.nl/buikspieroefeningen-top-5
TWITTER
YOUTUBE