Pilates Buikspieroefeningen

Als je ergens op de goede plek zit voor buikspieroefeningen dan is het bij Pilates. In de Pilates oefeningen voor de buik worden met name de diepe, transversale en lage buikspieren extra aangesproken om samen met de grote buikspieren één soepel en sterk functionerend geheel te vormen. Ook de schuine buikspieren zijn erg belangrijk en worden in bijna iedere stabilisatieoefening flink gebruikt. Het idee is hierbij dat de buik een belangrijke schakel vormt tussen bovenlichaam, bekken en benen. Vaak laten we dit teveel over aan de rugspieren. Weten welke buikspieren je wanneer aanspant is de crux, iets dat je terug ziet in alle verschillende oefeningen voor de buik bij Pilates. Soms is het met name de taille die hard moet werken en soms gebruiken we de hele buik. Vaak zijn het de transversale buikspieren en de volgende keer focussen we weer op de lage buik of de schuine buikspieren. In iedere oefening wordt dit gespecificeerd en gecontroleerd getraind. Je krijgt dus niet alleen een sterke buik van Pilates, maar ook een specifieke getrainde buik die je in staat stelt te kiezen wat jij wilt aan- en ontspannen. Daarbij ontwikkel je een hele sterk en actieve core. Dit is voor de meeste sporters een essentieel onderdeel van hun krachttraining en ook voor niet sporters draagt het bij aan een gezonde houding en manier van bewegen.

Facebook
GOOGLE
https://pilatesoefeningenvoorthuis.nl/buikspieroefeningen
TWITTER
YOUTUBE

  1. Buikspieren Workouts (Gratis!)
  2. 19 Pilates Buikspieroefeningen
  3. 11 Super buikspieroefeningen voor een platte buik!
  4. Top 5 buikspieroefeningen

Buikspieren workouts! (Gratis)

Doe hier mee met de gratis buikspieren workouts. Het zijn super goede buikspieroefeningen voor een sterke, platte buik en slanke taille. De meeste video’s zijn fragmenten uit reguliere Pilates-Yoga lessen.

19 Pilates Buikspieroefeningen

Doe hier mee met losse Pilates buikspieroefeningen zoals de roll up en lowering. Het is een verzameling van buikspieroefeningen op deze website. Als je simpelweg de buikspieren wil trainen kan je beter met één van de video buikspieren workouts hierboven meedoen. Pas op bij nek- en rugklachten, stop altijd als je last krijgt van de nek en/of rug. Veel plezier!

Pilates buikspieroefeningen

Via deze links ga je rechtstreeks naar de video van de Pilates buikspieroefening. Voor een beschrijving en afbeelding van de verschillende oefeningen kan je naar 19 Pilates buikspieroefeningen gaan.

 

Pilates Buikspieroefeningen bij (lage) rugklachten

Bij nek- en rugklachten is het onverstandig om teveel een bolle rug te maken. Je zet dan namelijk druk op de wervelkolom. Doe daarom zoveel mogelijk van de oefeningen met het hoofd aan de grond en voel voortdurend hoe het gesteld is met de rug. In principe proberen we zoveel mogelijk de nekspieren en nekwervels en de rugspieren en rugwervels te ontzien in de oefeningen. We focussen op het trainen van de buikspieren. Blijf altijd voelen of dit ook daadwerkelijk gebeurt. Stop altijd meteen bij pijn. Raadpleeg eerst een fysiotherapeut en arts om te checken welke oefeningen en houdingen geschikt zijn voor jou en jouw klacht. De verkeerde oefening kan de klacht verergeren. Meedoen is op eigen risiso! Lees ook eerst de disclaimer voor je begint. Veel succes!

Buikspierenworkout lage rugklachten


Oefeningen waarbij je ook de buik traint

Bij deze Pilates oefeningen spelen de buikspieren een grote rol. Het zijn totaal-oefeningen. Je traint er dus het hele lichaam mee. Het zijn goede oefeningen om de buikspieren sterk mee te maken, maar het accent ligt niet op de buik. Ook deze oefeningen komen uit de cursus voor beginners en worden dus in detail uitgelegd.

  1. Side Balance
  2. Shoulderbridge
  3. Push ups
  4. Planking


1 maand 7,50 e

1m 7,50e

1 m

Probeer een Pilates Workout!
Met tips en uitleg voor beginners.