21 Oefeningen Rug, Nek en Schouders: Oefening 17

Welkom bij de leden sectie van Pilates oefeningen voor thuis! Je ben al lid voor slechts 44 e per jaar. Dat is minder dan 4 e per maand! Weet je het niet zeker? Je kan altijd annuleren als je lid geworden bent. Je krijg dan automatisch het geld terug gestort. En als er iets mis gaat neem je gewoon contact op met Maarten, ook voor algemene vragen. Lees meer over lid worden bij hoe het werkt. Inloggen als je al lid bent doe je bij My account

Lid worden

1 maand lidmaatschap 11 e
3 maanden lidmaatschap 24 e
12 maanden lidmaatschap 44 e

Gratis Pilates oefeningen en workouts

Neem anders een kijkje bij de vele gratis Pilates oefeningen blogseries als 12 oefeningen onderrug, 7 Pilates oefeningen voor beginners, en top 5 Pilates oefeningen voor thuis. Ook zijn er gratis buikspieroefeningen te doen. Kijk hiervoor bij buikspieren workouts en 11 buikspieroefeningen voor een platte buik. Bekijk de lijst van gratis oefeningen op de homepage.

Rugoefeningen

Pilates is een gezonde bewegingsleer en zeer goed voor de rug. Het werkt goed tegen rugklachten en rugpijn, zeker bij de onderrug. Daarom is er op dit Pilates blog extra veel aandacht voor rugoefeningen. Het overzicht van oefeningen voor de rug vind je bij rugoefeningen. Daar vind je alle oefeningen voor de rug als 13 rugoefeningen, 24 oefeningen losmaken rug en 8 oefeningen nek- en rugklachten. Je kunt hierin ook specieke delen van de rug trainen. Je vind een sub overzicht bij oefeningen onderrug, oefeningen bovenrug en oefeningen nek en schouders.

Pilates lessen en workouts

Als je lid wordt kan je naast de vele Pilates oefeningen ook meedoen met de Pilates lessen en workouts. Je vind daar bovenaan een voorbeeld les. In de Pilates lessen werk je aan kracht, balans, core-stability, bekkenstabiliteit, buikspieren en souplesse. Je traint het hele lichaam op een verantwoorde en gezonde manier. De spieren blijven op de juiste lengte en je traint binnen gezonde houdingen. Dit zorgt ervoor dat je een betere houding ontwikkelt en binnen de alledaagse bewegingen een goede spieraansturing creƫert. Dit is de hoofdreden waarom Pilates zo goed werkt tegen rugklachten. De rugklachten lessen zijn dus echt voor wanneer je rugpijn hebt en je zodoende niet volledig kan meedoen met een Pilates les. Maar in principe zijn reguliere Pilates lessen ook goed tegen rugklachten. Lees overigens ook het gratis artikel over rugpijn om meer te weten te komen over hoe Pilates kan helpen bij met name lage rugpijn.

Pilates voor beginners

Op dit online Pilates trainingsblog vind je 22 Pilates oefeningen voor beginners en 4 Pilates lessen voor beginners. Dit is bedoeld als cursus voor iedereen die Pilates wil leren. Deze oefeningen zijn afkomstig uit de klassieke Pilates mat oefeningen serie; de vorm van Pilates die je overal tegenkomt in sportscholen, studio's en online.