Oefeningen Rugklachten en Rugpijn

Hier vind je oefeningen voor rugpijn en rugklachten. Lees in het onderschrift of de les geschikt is voor jouw soort klacht. De Pilates les van 41 min is bijvoorbeeld zeer geschikt voor rugklachten en flinke rugpijn. Ook de 24 oefeningen voor de onderrug deel 1 is een hele veilige les voor rugklachten en rugpijn. De andere lessen zijn al iets dynamischer. Die zijn meer geschikt voor milde lage rugpijn bijvoorbeeld. Je kan de rugklachten lessen het beste doen met kennis van de soort oefeningen die je wel en niet mag doen voor jouw type klacht. Als je bijvoorbeeld weet dat je geen bolle rug mag maken, kan je met alle lessen meedoen en zelf in de gaten houden dat je geen bolle rug maakt. Doe geen enkele les hieronder voordat je bij een fysiotherapeut bent geweest en je weet welke oefeningen je wel en niet mag doen. De verkeerde oefening kan namelijk de klacht verergeren. Meedoen is op eigen risico. Heel veel succes!

Rugklachten les 41 min.

Rugklachten les 41 min.

In deze Pilates les voor rugklachten doen we het heel rustig aan. We starten liggen op de grond en doen hoofdzakelijk grondoefening. In deze les houden we rekening met rugklachten zoals flink overbelaste rugspieren, mobiliteitsproblemen, herstellen van hernia, ischias, SI-gewrichtsproblemen en nekklachten. We houden de oefeningen licht en houden de rug hoofdzakelijk recht. We werken met name op het opbouwen van kracht op een gezonde, lichte en onbelaste manier. Tussendoor doen we losmakingen en ontspanningen. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

12 oefeningen voor de onderrug

12 oefeningen onderrug

In deze 12 oefening voor de onderrug komen er tal van soorten rugoefeningen voorbij. We zetten in op het losmaken van de onderrug, het versterken van de onderrug, het ontspannen van de onderrug en versterken van de buikspieren. Deze oefeningen serie is geschikt bij milde lage rugpijn en ter preventie van rugklachten. Ook kan je deze oefeningen doen als je een zwakke onderrug wilt versterken. Doe deze oefeningen niet bij ernstige nek- of rugklachten. Doe bovendien deze oefeningen nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

24 Oefeningen onderrug losmaken

losmakingen onderrug video

Het eerste deel in de serie 24 oefeningen voor het losmaken van de onderrug is over het algemeen geschikt voor bij lage rugklachten en lage rugpijn. We gaan op zoek naar de mobiliteit via kleine bewegingen. De onderrug wordt hierdoor los, soepel en ontspannen. Doordat we zoveel mogelijk binnen de ontspannenheid werken, kunnen we diep doordringen in de onderrug. De wervels, gewrichten, banden, pezen en bindweefsel worden in het geheel aangesproken en losser gemaakt. Doe deze oefeningen nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

6 oefeningen voor lage rugklachten.

In deze serie proberen we de rug te ontspannen en los te maken. Dit doen we dm.v. stretches, Yoga houdingen en ontspanningen. Daarbij doen we lichte buikspieroefeningen. Hierbij proberen we zoveel mogelijk de rugspieren te ontspannen. Deze les is zeer geschikt voor overspannen rugspieren. Bij Hernia, Ischias of wervelproblemen is deze les ook goed, maar hou goed je grens in de gaten en maak de lage rug zo min mogelijk bol of hol. Hou in dat geval ook altijd het hoofd aan de grond. Bij bekkeninstabiliteit, bekkenscheefstand en SI-gewrichtsklachten is deze les ook zeer geschikt. Vermijdt bij SI-gewrichtsklachten te grote druk op het bekken. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

8 oefeningen voor nek, schouders en rug.

In deze 8 oefeningen zoeken we allereerst de diepe buik- en rugspieren op te midden van een goede houding. Met name de ondersteuning van het hoofd op de borstkas is van belang. Hier doen we een paar oefeningen mee. Ook komen er flexibiliteitsoefeningen voor de rug en nek voor. Voor (nek-) hernia klachten zijn deze oefeningen niet geschikt. Het draaien met de armen (oefening 2) is wel geschikt voor hernia klachten mits er niet te ver gegaan wordt. Voel altijd wat werkt. Mijdt teveel beweging en gedraai bij hernia klachten. Voor overspannen rugspieren, vastzittende nek, schouders en rug, bekkeninstabiliteit en bekkenscheefstand is het een goede les. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

Totale workout bij lage rugklachten.

Dit is een volledige Pilates les die in het teken staat van lage rugklachten, overspannen rugspieren, nekklachten, hernia, vastzittende nek en schouders, ischias zenuwpijn, SI-gewrichtsklachten, bekkenscheefstand en bekkeninstabiliteit. Probeer bij klachten op te letten wat je wel en niet kan doen. Hou je grenzen hier in de gaten. Mijdt in het geval van hernia, SI-gewrichtsklachten en bekkeninstabiliteit te grote bewegingen en zet geen druk op het bekken en de rug. Maak alle bewegingen in dat geval wat kleiner. Voel bij lage rugklachten altijd wanneer de rug te gespannen raakt. Train juist de buik en ontspan de rug. Stop in dat geval met de oefening. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.Nek en schouders losmaken

In deze les gaan we vastzittende nek en schouders te lijf. Het is geen goede les voor nek-hernia klachten. Ook bij lage rugklachten als een hernia en wervelproblemen moet je erg uitkijken. Het is namelijk een les die gericht is op flexibiliteit en losmakingen van de wervels, gewrichten en spieren. Voor overspannen nek-, schouder- en rugspieren is het een uitstekende les. We creëren ontspannenheid en werken preventief door de houding te verbetren. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

Buikspierenworkout rugklachten. 10 min.

Het is geen geheim dat je in het geval van lage rugklachten het beste de buik sterk kunt maken. Het is vooral de combinatie van de actieve ontspanning van de lage rug en het activeren van bepaalde buikspieren dat effect heeft. Vaak worden buik- en rugspieren namelijk tegelijk aangespannen. Het versterken van de buikspieren ten einde lage rugklachten op te lossen heeft op die manier weinig zin. We zoeken dus in deze video naar ontspanning in de rug en naar het activeren van de lage buik en de transversale buikspieren. Doe deze les nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

21 Oefeningen Rug, Nek en Schouders

21 oefeningen rug, nek en schouders hele video

Hier vind je 21 oefeningen voor de rug, nek en schouders waarvan een aantal oefeningen zeer geschikt zijn bij rugklachten. In de beschrijvingen zie je de oefeningen die gedaan kunnen worden bij rugklachten. Bijna alle oefeningen zijn een combinatie van rugoefeningen en nek-schouderoefeningen. Het gaat om het geheel. Het zijn goede oefeningen ter preventie van klachten. Ook voor een gezonde houding en bewegingspatroon zijn de oefeningen erg geschikt. Doe deze oefeningen nooit zonder advies en diagnose van een fysiotherapeut. Verkeerde oefeningen kunnen de klachten verergeren. Stop altijd wanneer iets pijn doet. Meedoen is op eigen risico.

1 maand 7,50 e

1m 7,50e

1 m