Voorkom Rugklachten!

rugklachtenDoor één a twee keer per week Pilates te doen hou je rugklachten zo goed als buiten de deur. Je traint namelijk de core en dan met name de transversale buikspieren. Bij de meeste mensen zijn de lage rugspieren overbelast door teveel zitten of slechte houdingen. Door een combinatie te doen van spierversterkende oefeningen voor de core en flexibiliteitsoefeningen voor de rug en bekken verdwijnen dit soort rugklachten als sneeuw voor de zon. De rug blijft zo soepel, sterk, ontspannen en gezond. Doe mee met online Pilates en train thuis wanneer jij zelf wil. Met de Pilates cursus voor beginners kan je altijd per oefening even kijken hoe het precies moet. Zo kan je makkelijk meedoen met de Pilates lessen. Meedoen is eenvoudig, je hebt alleen een email adres nodig om je in te schrijven. Betalen gaat via Ideal en je bent meteen ingelogd na de betaling. Vervolgens heb je toegang tot de online streaming video’s en kan je alles zo vaak als je wil bekijken. Ook op mobiel!

Facebook
GOOGLE
https://pilatesoefeningenvoorthuis.nl/nekklachten-rugklachten-oefeningen/rugklachten
TWITTER
YOUTUBE

Speciale rugoefeningen en lessen bij rugklachten

Naast de Pilates lessen zijn er ook speciale rugoefeningen en lessen voor deelnemers met rugklachten. In deze lessen gaan we van flink overspannen rugspieren uit en zodoende trainen we de rugspieren zo min mogelijk. Daarbij maken we de rug goed los en zorgen we voor sterke buikspieren. Er zijn bovendien speciale lessen voor de onderrug en bovenrug. Lees ook het artikel over rugpijn om meer te begrijpen van Pilates en het preventieve effect op rugklachten.

Pilates en rugklachten

De reden dat Pilates zo goed werkt tegen rugklachten is met name doordat de oefeningen gericht zijn op bekken-romp stabilisatie. Vaak missen we in zittende en staande houdingen de juiste connectie tussen bovenlichaam en bekken. De onderrug is in staande houdingen vaak te hol en in zittende houdingen vaak te bol. Het resultaat hiervan is vaak klachten als overspannen rugspieren, te korte hamstrings, immobiliteit, hernia, ischias en rugpijn. Door Pilates te doen ontstaat er een gebalanceerde verbinding tussen bekken en romp, mede doordat de juiste buikspieren mee gaan doen. Het geheel van benen, bekken en bovenlichaam wordt daardoor beter op de plaats gehouden en leidt tot betere houdingen. Ook in beweging leert de Pilates deelnemer veel beter de core-spieren te gebruiken waardoor de rug een extra ondersteuning krijgt. Zo verdwijnt de overbelasting van de rug en kunnen alle spieren weer normaal functioneren.

Rugoefeningen & Rugklachten
 1. Voorkom rugklachten!
 2. Rugklachten lessen
 3. 13 Rugoefeningen
 4. 8 oefeningen bij nek- en rugklachten
 5. 21 Oefeningen rug, nek en schouders
 6. 12 Oefeningen voor een gezonde en sterke onderrug
 7. 24 Oefeningen voor onderrug losmaken
 8. Oefeningen voor de onderrug
 9. Oefeningen voor de bovenrug
 10. Oefeningen nek & schouders
 11. Rugpijn

Hoe vaak Pilates doen?

Om rugklachten buiten de deur te houden doet ieder er goed aan om ten minste één per week een Pilates les te volgen van ongeveer één uur. Twee a drie keer per week werkt helemaal goed. Een andere aanpak is om iedere dag een paar oefeningen voor de rug te doen. Hiervoor kan je op deze website terecht bij 13 rugoefeningen, of de oefeningen voor de onderrug en bovenrug. Ook kan je korte fragmenten uit de Pilates lessen halen. Een combinatie van deze twee strategieën werkt ook goed. Een paar keer per week wat oefeningen doen en dan één keer per week een hele les volgen, is een weldaad voor de rug en voor het hele lichaam.

De abonnementen:

1 maand › 11 e
3 maanden › 27 e
12 maanden › 59e › Nu meer dan 30 % korting › 39 e!

Betalen kan met iDEAL. De abonnementen stoppen vanzelf, je zit dus nergens aan vast. Je hebt alleen een email adres nodig om je in te schrijven. Lees meer over hoe het werkt.

1 maand 7,50 e

1m 7,50e

1 m