Over Maarten

Hoi, mijn naam is Maarten en ik ben uiteraard Pilates instructeur. Ik beoefen ook Yoga. Alle Yoga oefeningen die voorbij komen in de video’s benader ik mede vanuit Pilates principes om de veiligheid te waarborgen. Ook heb ik jaren kungfu beoefend. Hierin heb ik ook veel tai chi achtige bewegingen geleerd. Ik geef ook Pilates op de apparaten zoals de reformer en cadilllac. Ik werk in een Pilates studio waar ik zowel groepslessen als privéles geef.

Pilates werkt erg goed tegen rugklachten. Mede om deze reden geef ik graag Pilates les. In de meeste reguliere Pilates lessen die je op sportscholen en studio’s tegenkomt mis ik echter de aandacht voor het losmaken van gewrichten. In klassieke Pilates is hier ook weinig sprake van. Ook een goede warm-up wil nog wel eens achterwege blijven. In mijn lessen breng ik deze twee elementen graag naar voren omdat losse en ontspannen gewrichten een goede basis vormen voor spierversterkende oefeningen. Vanuit ontspannenheid werken is erg belangrijk.

Door mijn ‘losse-gewrichten-filosofie’ maak ik veel gebruik van draaiende bewegingen. Niet iedereen is hier fan van, zo heb ik gemerkt in mijn lessen. Ik kan me dat helemaal voorstellen. Iedereen moet zoeken naar de les en oefeningen die bij hem/haar past. Het is goed om te weten dat dit soort oefeningen niet bij het klassieke Pilates repertoire horen. Het is een toevoeging van mij. In mijn overtuiging is het erg gezond voor de gewrichten, zorgt het vanzelf voor een actievere wervelkolom, is het goed voor de houding en geeft het een beter uitgangspunt voor spierversterkende oefeningen. Ik raad echter altijd aan zelf te voelen of dit ook bij jouw lichaam en manier van bewegen past.

Veel succes en plezier met de oefeningen,

Maarten

1m 11e
3m 27e
12m 39e

1 m
3 m
12 m

Nu 12 maanden voor 39 e! Meer dan 30% korting!

Kies je abonnement en word lid!