Pilates Lessen

Hier vind je alle reguliere Pilates lessen. De kortere Pilates workouts staan op een aparte pagina. Ook de rugoefeningen en rugklachten lessen staan op andere pagina’s. Verder zijn er ook nog Engelstalige Pilates workouts te vinden. Hieronder vind je een voorbeeld van een Pilates les. Onderaan deze pagina staan de Pilates lessen voor beginners, afkomstig uit de Pilates cursus voor beginners. Veel succes!

Voorbeeld Pilates les 1 uur 4 min.


Nieuw: Pilates Workouts!

Je kan sinds kort ook Pilates workouts doen. Bekijk hier de voorbeeld les. Handig voor als je snel fit wil worden!

Pilates Workout 16 min

Pilates workout 16 min

Hier vind je alle Pilates lessen. Hou je grenzen goed in de gaten tijdens het meedoen, doe niet zomaar alles na. Pas altijd extra op bij nek- en rugklachten. Meedoen is op eigen risico. Veel succes!

Pilates les. 1 uur 10 min.

Heerlijke Pilates les met veel losmakingen en stretches. Extra aandacht voor het bekken-benen-lage rug gebied. En natuurlijk horen sterke buikspieren daar ook weer bij. Die komen uitgebreid aan bod, met ontspanningen tussendoor.

Pilates les. 1 uur 15 min.

Totale Pilates les met veel aandacht voor flexibiliteit in de vorm van stretches en Pilates-Yoga houdingen. Verder zijn er balansoefeningen, uitdagende buikspieroefeningen en goede oefeningen tegen lage rugklachten. Al met al een complete workout!

Pilates les. 1 uur 7 min.

Rustige totale les met allerlei losmakingen voor de rug, nek en schouders. Op de grond starten we met een balansoefening vanuit het bekken (zittend) en combineren deze met pittige buikspieroefeningen. Tot slot rustige oefeningen, ontspanningen en stretches.

 

Pilates les. 58 min.

Rustige Pilates-Yoga les met allerlei losmakingen voor de rug, nek en schouders. Daarna een pittige houding voor de rug waar we in Yin Yoga stijl een paar minuten blijven staan. Op de grond feldenkrais-pilates oefeningen voor de lage rug en tot slot buikspieroefeningen.

Pilates les. 58 min.

We starten met losmakingen en een lastige balansoefening die uitmondt in een Yoga-Pilates houding die goed is voor de rug en schouders. Op de grond volgt een buikspieren workout voor gevorderden! De beginner kan het proberen of 4-5 min verder scrollen.

Pilates les. 1 uur 4 min.

20 min staande losmakingen voor de lage rug, bekkengebied, bovenrug en nek & schouders. Daarna een uitdagende balansoefening met bovenrug workout. Vervolgens een zeer pittige 10 min buikspieren workout met ontspanningen er achteraan.

 

Pilates les 55 min.

Pittige totale Pilates en Yoga workout. 20 min staande losmaking voor de nek, rug en schouders. Daarna volgteen pittige workout voor het bovenlichaam/armen/schouders in een pushup & side balance serie. Ook super oefeningen voor een slanke en sterke taille en buik. Pittig!

Pilates Les  1 uur 20 min.

Alle oefeningen komen voorbij. We starten met 30 min staande oefeningen en gaan dan door naar buikspieroefeningen, oefeningen voor de rug, nek en schouders en tal van andere oefeningen. Ook ontspanningen tussendoor en aan het einde een pittige split-hamstring stretch.

Pilates les. 57 min.

28 min staande oefeningen waaronder houdingsoefeningen, losmakingen, balansoefeningen en wat extra aandacht voor de bovenrug en schouders. Verder buikspieroefeningen, schouderoefeningen en flexibiliteitsoefeningen voor de rug. Ook ontspanningen en Yoga oefeningen.

 

Pilates les. 1 uur 10 min.

36 min staande oefeningen die veel gericht zijn op het bewegen binnen een gezonde houding. Daarna volgen grondoefeningen. De buikspieroefeningen zijn licht en veel met het hoofd aan de grond, speciaal tegen nekklachten.

Pilates les. 48 min. Heerlijk totale workout!

Alle oefeningen komen voorbij: losmakingen, balans, kracht, stabiliteit. Het hele lichaam wordt getraind. Er zijn verschillende opties, voor iedereen geschikt. Ook stretches, ontspanningen en Yoga oefeningen.

Pilates les. Grondworkout. 14 min.

Voor wie minder van staande oefeningen houdt, is er deze speciale grondworkout. We starten met oefeningen voor de rug, maar trainen uiteindelijk het hele lichaam. De bovenrug wordt extra behandeld.

Pilates lessen voor beginners

Deze 4 Pilates lessen voor beginners komen uit de Pilates cursus voor beginners. In deze lessen worden 22 Pilates oefeningen voor beginners in verschillende volgordes gedaan. In tegenstelling tot de reguliere lessen worden de oefeningen afgebakend gedaan, zonder variaties. Zo is het helder hoe de klassieke Pilates oefeningen uit de mat series gedaan dienen te worden. Hiermee is het makkelijker om de Pilates principes te begrijpen en ervaren. Daarna is het natuurlijk juist leuk om te variëren met bovenstaande Pilates lessen. Veel succes!

10 Pilates oefeningen beginners

In deze beginners les behandelen we de Squat, Roll down, Swimming, Side balance scissor, Shoulderbridge, Single leg stretch en Roll up.

Pilates Grondworkout voor beginners.

We doen de Shoulderbridge, Hundred, Single Straight leg stretch, Roll up, Leg circles, Side bends, stretches en ontspanningen.

11 Pilates oefeningen beginners.

Dezelfde oefeningen maar dan in andere volgorde: Squat, Roll down, Roll up, Shoulderbridge, Hundred, Leg circles, Lowering, Single leg stretch, Single straight leg stretch, Side balance scissor, swimming.


14 Pilates oefeningen voor beginners.

We doen hier soms iets onbekendere beginnersoefeningen: Balans oefening 1 & 2, lunges, pushups, achteroverbuiging (stretch), upper back bends, back bends, single leg stretch, single straight leg stretch, double straight leg stretch, shoulderlift, shoulderbridge, shoulderbridge leg lift, stretches.

 

1 maand 7,50 e

1m 7,50e

1 m