Top-10 Rugklachten Boeken

Met de top-10 boeken over rugklachten krijg je een lijst van verschillende therapieën en oefeningen gepresenteerd die de rug gezond en sterk moeten maken. Dorn therapie, Ismakogie oefeningen, oefeningen voor de houding en zelfs rug-healing via handoplegging passeren de revue. Ook uitleg over de verschillende soorten rugklachten met een inzicht in medicijnen voor rugklachten behoren tot het repertoire. Deze top-10 lijst is van bol.com en geeft de bestverkochte boeken weer. Het is dus geen advies over de beste methode om van rugklachten af te komen, maar simpelweg een inzicht in hoe andere mensen hun rugproblemen aanpakken. Op Pilates oefeningen voor thuis zijn er veel oefeningen voor de rug te vinden, zoals 12 oefeningen voor de onderrug en 13 rugoefeningen. Het overzicht hiervan vind je bij rugoefeningen. Hierbij wordt uiteraard de Pilates methode gebruikt. Daar vind je meer informatie over in het artikel over rugpijn. Pilates oefeningen voor thuis is partner van bol.com en biedt namens bol.com deze lijst aan. De omschrijvingen naast de afbeeldingen zijn van bol.com. Als je op de afbeelding of bestellen-link klikt ga je naar de website van bol.com. Daar vind je meer informatie als recensies, revieuws en beoordelingen.

1. Een Sterkere Rug In 15 Minuten, Suzanne Martin

Top 10 boeken rugklachten 1
Zo’n 80% van de mensen heeft rugproblemen. Veel problemen kunnen worden verlicht of zelfs voorkomen met een juiste houding en de juiste oefeningen. Speciaal voor Een sterkere rug in de nieuwe reeks ‘fit in 15 minuten’ heeft Suzanne Martin de oefeningen samengesteld. Elke oefening wordt stap voor stap toegelicht en heel duidelijk geïllustreerd aan de hand van foto’s. De bijgeleverde dvd zorgt ervoor dat alle oefeningen optimaal kunnen worden uitgevoerd.

Bestellen op Bol.com

2. Heel je rug, Elly Hoekstra

Top 10 Rugklachten Boeken 2
Ismakogie-oefeningen ter voorkoming van rugklachten.
Het is wetenschappelijk bewezen dat rugpijn kan worden voorkomen door een goede houding en door te blijven bewegen. Deze oefeningen vormen daarbij een belangrijk hulpmiddel, ze zijn zacht en plezierig om te doen en je kunt ze overal en altijd uitvoeren. Elke dag 10 minuten gerichte oefeningen geven al een maximaal effect.

Bestellen op Bol.com

3. De beste oefeningen bij rugklachten, Karl Noten

Top 10 Rugklachten Boeken 3Per jaar hebben 2,5 miljoen Nederlanders gedurende meer dan 3 maanden rugklachten. Dat is jammer want met een gerichte aanpak zijn deze te voorkomen en eenvoudig en snel te verhelpen. Pijn in je rug kan de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden en kan je ook belemmeren bij het uitoefenen van je werk, hobby en sport.
Circa 90% van alle mensen in westerse landen krijgt op een zeker moment last van (lage) rugpijn. Om echt van de rugklachten af te komen moet de oorzaak bestreden worden. In 9 van de 10 gevallen blijkt er geen schade aantoonbaar te zijn in de rug. Onderzoek toont aan dat de oorzaak vooral ligt in een ‘stijve rug’, een slechte spiersturing en een verkeerde houding.
De oplossing voor rugpijn ligt niet in het stoppen met bewegen en het ontzien van de rug. Sterker nog: onderzoek toont aan dat de klachten hierdoor eerder verergeren dan verbeteren. Karl Noten laat in De beste oefeningen bij rugklachten zien hoe je aangepast kunt trainen om de klachten effectief te bestrijden. Aan de orde komen chronische (aspecifieke) rugpijn, herniaklachten, fibromyalgie, scoliose en rugpijn rond de zwangerschap. Tevens geeft hij tips, advies en natuurlijk oefeningen om rugklachten (in de toekomst) thuis en op het werk te voorkomen.
De beste oefeningen bij rugklachten behandelt heel gericht problemen en geeft allerhande oplossingen en trainingsadviezen met duidelijke oefenschema’s voor thuis en in het fitnesscentrum.

Bestellen op Bol.com

4. Een gezonde rug, Auteur: Dieter Dorn

Top 10 boeken rugklachten 4 4
Of het nu om een acuut of een al jarenlang bestaand letsel gaat, speelt voor een succesvolle behandeling geen rol. Dat is het gedurfde uitgangspunt van de Dorn-methode. Eén op de drie personen heeft rugpijn, vaak als een chronische kwaal. Maar dat is niet nodig! De holistische Dorn-methode biedt duurzame hulp, ook bij de meest hardnekkige problemen. Deze methode is even eenvoudig als geniaal: niet de therapeut maar de patiënt zelf neemt het actieve deel van de behandeling op zich. Alleen zo kunnen nieuwe, gezonde houdings- en bewegingspatronen verankerd worden. Zo vind je letterlijk en figuurlijk je innerlijke middelpunt terug. De schadelijke patronen worden voorgoed losgelaten, de eigen ‘houding’ ten opzichte van het leven inbegrepen. Rugproblemen worden vanaf de basis uit de wereld geholpen.

Bestellen op Bol.com

5. Handboek voor een gezonde rug, Ingo Frobose

Top 10 boeken rugklachten 5
De nieuwe antipijnstrategie Ontdek wat bij rugpijn echt helpt en hoe u door een slimme combinatie van ontspanning en beweging de vicieuze cirkel eindelijk kunt doorbreken. Uniek zelfhulpprogramma in drie fasen Rust, liggen en warmte vormen in fase 1 de eerste hulp bij acute pijn. In fase 2 worden de oorzaken effectief bestreden met rekoefeningen en drukpuntmassages, zodat het lichaam weer kan functioneren. De gerichte spierversteviging in fase 3 houdt u levenslang fit. De mythes ontkracht Verdiep u in de echte oorzaken van pijn en de tegenmaatregelen, en ontmasker verkeerde ‘rugvriendelijke’ hulpmiddelen. Bepaal het risicoprofiel van uw rug en test uw mobiliteit.

Bestellen op Bol.com

6. De kinderrugschool, G. Cardon

Top 10 boeken rugklachten 6
Bij kinderen en jongeren komt rugpijn vaak voor. Bovendien verhoogt rugpijn op jonge leeftijd de kans op rugpijn als volwassene. Het is dan ook aangewezen om al van jongsaf preventief een rugvriendelijke levensstijl aan te leren en de dagelijkse belasting van de rug in balans te houden. Dit boek beschrijft een multi-factorieel programma ter promotie van een rugvriendelijke levensstijl bij kinderen. Enerzijds worden de principes van rugscholing in zes volledig uitgewerkte actieve en leuke lesjes op kindermaat weergegeven. Anderzijds bevat het boek een beschrijving van ondersteunende omgevingsfactoren, zoals het gebruik van ergonomisch materiaal en tips om het langdurig zitten in de klas te doorbreken. Het programma werd wetenschappelijk getest en de belangrijkste resultaten van het onderzoek worden in het boek beknopt beschreven. Het multi-factoriële programma en de vele praktische tips zijn voornamelijk geschreven naar leerkrachten toe, maar zijn ook zeer bruikbaar voor eenieder die begaan is met de gezondheid van kinderen, zoals ouders, kinesitherapeuten en artsen.

Bestellen op Bol.com

7. Rugbijbel, Jenny Sutcliffe

Top 10 Rugklachten Boeken 7
De Rugbijbel is een must have naslagwerk voor de hele familie. Het staat vol praktische wetenschappelijk bewezen tips, om je leven lang goed voor je rug te zorgen.
* complete beschrijving van de klachten die je rug, nek en schouders kunnen treffen.
* tientallen tips die je zelf kunt toepassen, zoals oefeningen, manieren om de slaaphouding te verbeteren, warmte-/hydrotherapie en uitgebreid advies over het behandelen van rugpijn, inclusief de nieuwste pijnstillers.
* traditionele medische zorg, diagnose, medicijnen, operatie, fysiotherapie, specialistische behandelingen en daarnaast een lijst van alternatieve therapieën.

Bestellen op Bol.com

8. Genees je rug, Stefan Rippel

Top 10 boeken rugklachten 8Dit is het allereerste boek over de genezing en preventie van rugpijn dat gebaseerd is op de energetische geneeskunde. Het laat verbanden zien tussen alle mogelijke oorzaken van rugpijn – lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch – en bevat effectieve en veilige oefeningen en behandeltechnieken die makkelijk te leren én in praktijk te brengen zijn. Met deze oefeningen bereikt u een hoger bewustzijnsniveau dat u in uw dagelijks leven kunt integreren. Ook krijgt u handvatten aangereikt om anderen te helpen. Vrij van pijn en lijden kunt u de levenskracht aanboren die in ieder van ons schuilt.
Stefan Rippel legt zich al meer dan meer dan twintig jaar toe op rugproblemen en is inmiddels een zeer bekwame massagetherapeut en healer. Hij is co-auteur van de Erasmus Reports van de Europese Vereniging voor Complementaire Geneeswijzen. Hij gaf lezingen aan opleidingen voor verpleegkundigen en in verschillende ziekenhuizen in Wenen leidde hij artsen, verpleegkundigen en therapeuten op tot handoplegger.

Bestellen op Bol.com

9. Een steuntje in de rug, Leo van Deursen

Top 10 boeken rugklachten 9
Over spit, veel andere vormen en hoe te behandelen
Rugklachten zijn volksziekte nummer één, maar de oorzaken zijn nog grotendeels onbekend en daardoor tast men voor de behandeling nog in het duister.
Dit boek geeft inzicht in de diagnose, hoop op herstel en vertrouwen in de toekomst.
Dr. Leo van Deursen is als manueel geneeskundige verbonden aan de polikliniek voor manuele geneeskunde in Eindhoven.

Bestellen op Bol.com


10. Mijn rug, M. Sickesz

Top 10 boeken rugklachten 10
Veel mensen weten niet hoe ze met hun lichaam om moeten gaan. Op den duur krijgen ze de rekening gepresenteerd in de vorm van pijnen en kwalen. Rugklachten zijn daarvan wel de meest voorkomende. Mevrouw Sickesz maakt in dit rijk geïllustreerde boekje duidelijk hoe een wervelkolom in elkaar zit en wat de mogelijkheden en de beperkingen zijn van het gebruik van de rug. Ze beschrijft wat er mis kan gaan met de wervels en het heiligbeen en wat daarvan de gevolgen zijn. In dit rijk met zwart-witfoto’s geïllustreerde boekje wordt aangegeven hoe de mens met z’n lichaam bij alledaagse bewegingen zoals bukken, reiken en tillen, om moet gaan. Dit om te voorkomen dat allerlei klachten, bijv. in de rug, gaan optreden. Verder wordt aangegeven wat men zelf aan bijv. spit door middel van zogenaamde orthomanipulatie kan doen.

Bestellen op Bol.com