Top 5 Pilates oefeningen voor thuis

Train het hele lichaam in slechts een paar minuten met de volgende 5 Pilates oefeningen voor thuis. In alle oefeningen train je de rug, buik, billen en benen. Zowel voor beginners als gevorderden geschikt! Pilates oefeningen werken goed voor balans, stabiliteit en kracht. Dit komt met name doordat de oefeningen een goede core-training geven. Daarmee is het ook goed voor de preventie van rugklachten en rugpijn. De juiste buikspieren worden getraind waardoor de rugspieren minder belast raken. Deze Pilates workout kan iedere dag gedaan worden, maar één keer per week werkt ook al zeer goed. Stop meteen zodra je last krijgt van de nek of rug. Lees voor je begint de disclaimer. Meedoen is op eigen risico. Bekijk ook de gratis Pilates workout van 16 min. Met tips voor beginners! Veel plezier!

Facebook
GOOGLE
https://pilatesoefeningenvoorthuis.nl/top-5-pilates-oefeningen-voor-thuis
TWITTER
YOUTUBE

Pilates & Yoga voor beginners

Hier vind je een aantal Pilates en Yoga beginnerscursussen op dvd. De eerste Pilates dvd is één van de bestverkochte artikelen. De tweede is een leuke tip voor als je wilt trainen met een weerstandsband en bal. Die krijg je er namelijk bij. De Yoga dvd voor beginners is ook één van de bestverkochte items. Dit is geen advies van Pilates oefeningen voor thuis, maar slechts een inzicht in populaire Pilates en Yoga dvd’s voor beginners. Bekijk alle Pilates dvd’s en Yoga dvd’s voor beginners op volgorde van bestverkocht artikelen op bol.com.


Pilates Dvd Voor Beginners, Jillian Hessel

Meer informatie op bol.com

Pilates Beginners Kit: Dvd + Bal + Elastiek

Pilates dvd beginnerskit

Meer informatie op bol.com

Yoga Dvd Voor Beginners, Christine Villiers

Yoga dvd elke dag beginners

Meer informatie op bol.com


Top 5 Pilates oefeningen voor thuisAfbeeldingen & Omschrijvingen

1. Shoulder Bridge 
Ga liggen met de voeten aan de grond. Hou het hoofd aan de grond. Zet je voeten op heupbreedte en veranker ze in de grond. Hou evenveel druk op de bal en hiel van de voet. Duw vanuit de voeten als eerste het stuitje en de lage rugwervels van de grond en krul er achteraan omhoog naar een rugbrug. Hou de ribben in en maak geen holle rug als je in de rugbrug staat. Je bent een soort plank, steunend op de bovenste rugwervels (niet de nek) en op de voeten. Rol dan weer wervel voor wervel terug. Probeer hierbij de steun vanuit de voeten te behouden. Leg het bekken helemaal aan de grond en start weer opnieuw. Herhaal een keer of 10.

2. Single Leg Stretch 
Ga liggen met het hoofd aan de grond en trek de knieën naar je toe. Deze oefening kan met het hoofd omhoog of aan de grond uitgevoerd worden. Als je omhoog komt, hou dan de bovenrug lang. Verleng vanuit de kruin schuin naar achter. Duw de kin niet op de borst en laat de kin ook niet uitsteken dat je een holle nek krijgt. Zoek het midden tussen deze twee uitersten. Strek nu één been schuin omhoog naar voren en pak met twee handen de andere knie en trek die naar je toe. Doe dit om en om. Probeer het bovenlichaam stabiel te houden vanuit de buik terwijl je de benen beweegt. Leg je hoofd aan de grond zodra je last van nek krijgt. Heb je dan nog last, stop dan meteen. Herhaal 10-20 keer.

3. Roll up 
Rol wervel voor wervel omhoog en weer terug.  Als het niet gaat, pak dan eventueel één been om je omhoog te helpen. Als het dan nog niet gaat, sla de oefening over. Probeer de beweging vloeiend te maken in en hou een redelijk tempo aan. Adem uit als je omhoog komt en ook als je terug gaat. Het doel van de oefeningen is het creëren van een flexibele (onder)rug en controle vanuit de buikspieren. Pas op bij rug- en nekklachten. Voel de buikspieren zowel omhoog als omlaag werken. Herhaal 5-6 keer.

4. Side Balance Scissor 
Ga liggen de zij en leg je hoofd op je arm. Probeer precies op je zij te balanceren. Probeer je rug te verlengen en hou de ribben in. Laat de benen nu een klein stukje omhoog komen vanuit het verlengen van de benen en bekken. Beweeg vervolgens de benen om en om naar achteren en naar voren. Blijf in balans! Beweeg een keer of 20 met de benen in een hoog tempo.

5. Swimming 
Start liggend op de buik met de benen aan de grond en de armen voor het hoofd (ook aan de grond). Verleng de wervelkolom zoveel mogelijk en voel dat de benen (knieën) willen stijgen. Trek de benen een klein stukje omhoog van de gronden hou ze daar vast. Blijf de rug verlengen, trek de ribben in en hou het voorhoofd naar de grond (niet naar voren kijken dus). Probeer de armen zo ontspannen mogelijk op te tillen. Voel de rugspieren, bilspieren en beenspieren werken en ondersteun zoveel mogelijk vanuit de buik (door de rug te verlengen). Beweeg nu kruislings de armen en benen een klein stukje omhoog. Hou de romp (bekken-rug-nek-hoofd) stil. Alleen de armen en benen bewegen. Je traint de dwarsverbanden van de rugspieren met ondersteuning vanuit de buik. Voel dus de rugspieren en de buik werken. Train eventueel alleen de benen en hou de onderarmen aan de grond.

Yoga voor thuis

Naast Pilates is Yoga ook erg fijn om thuis te doen. De combinatie van Pilates en Yoga werkt erg goed. Enerzijds train je met Pilates stabiliteit, core-power en spierkracht en daarnaast kan je met Yoga werken aan de lenigheid, ontspanning en een gevoel van ruimte in het lichaam. Hier een aantal tips voor Yoga dvd’s voor thuis. Bekijk hier de volledige lijst van Yoga dvd’s. Veel succes!


Ashtanga Yoga, David Swenson (Engels)

Yoga dvd David Swenson

Op deze dvd vind je de First series van Ashtanga Yoga. David Swenson is één van de meesters van de Ashtanga Yoga. Met een yoga dvd van hem zit je altijd goed. Engelse Taal. Bekijk hier een demonstratie van hem op youtube. Let op, Ashtanga Yoga is pittig! Bekijk hier alle Yoga dvd’s van David Swenson.

Meer info op bol.com

FAQ & Info

Wat is Ashtanga Yoga?
Verschill Ashtanga Yoga en Poweryoga? (Engelse uitleg)

Lachende Yogi, Marion Gispen (Nederlands)

Yoga dvd lachende yogi

Complete Yoga beginnerscursus van 14 lessen van één uur op 7 dvd’s. In de reviews is men positief met dien verstande dat het beeld en geluid niet altijd even goed is en dat het soms best geavanceerd is. De volledigheid van de cursus wordt alom geprezen. Diepgaande cursus met veel kennis, zo wordt vermeldt in de omschrijving en reviews.

Meer info op bol.com

FAQ & Info

Yoga tips voor beginners thuis
Meest voorkomende Yoga blessures (Engelse uitleg)

Fit for life – Yoga compleet (Nederlands)

Yoga dvd yoga compleet

4 dvd’s met Yoga voor beginners, Power Yoga, Verlies gewicht met Yoga en Yoga buig en strekoefeningen. De dvd is Nederlandstalig ingesproken uit het originele Engels. Inhoudelijk zijn de reviews erg goed, wel is er een opmerking over de beeldkwaliteit. Goede uitleg en dus handig voor beginners. Enthousiaste reacties.

Meer info op bol.com


Probeer een Pilates Workout!
Met tips en uitleg voor beginners.